Category: Вести

46507750_483413002150541_5142940942860288000_n

Потпишан меморандум за соработка со Центарот за развој и кариера ” Колеги & Колешки

Директорот на Државниот студентски дом “Скопје” – Скопје, Дарио Николовски, потпиша меморандум за соработка со Центарот за развој и кариера “Колеги & Колешки”. Во следниот период заинтересирните студенти ќе може да присуствуваат на предавања...

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Саниран проблемот со топла вода и парно греење во СД “Кузман Јосифовски – Питу”

Ве известуваме дека дефектот со пумпата на мазут и дизните во студентскиот дом „Кузман Јосифовски – Питу” поради што се јави прекин во доставата на топлата вода и парното греење е саниран. На место на...

46503924_480490219109486_2829111003873017856_n

Работна на директорите на ученичките и студентските домови

Работиме на зголемување на партиципацијата од Министерство за образование и наука за ученичките и студентските домови. Ова ќе значи повеќе средства за инвестирање во дотраената водоводна и електрична инсталација, нови инвестирања во внатрешното уредување,...

45700975_477085232783318_9123152346551943168_n

Потпишан меморандум за соработка со Stubrand Macedonia

Воспоставуваме соработка со фирмите што самите студенти ги одбраа. Уште еднаш докажуваме дека нивните потреби се наш приоритет. Директорот на Државниот студентски дом “Скопје” – Скопје, Дарио Николовски, потпиша меморандум за соработка со Напаг...

44789902_470264630132045_5765518051806019584_n

Соопштение

Почитувани, Ја информираме јавноста во врска со настанатиот дефект на внатрешната инсталација во Студентскиот дом „Стив Наумов“ заради кој во една зграда од вкупно четири нема топла вода и во две згради нема парно...

dario-610x400

Нови 79 милиони денари за Државниот студентски центар

Државниот студентски дом „Скопје” добива 79 милиони денари од државниот буџет. Оваа одлука ја донесе Владата на РМ на последната седница. Ова е второ намалување, во износ од 79 милиони денари, наменети за целосно...

меморандум општина гази баба

Потпишан меморандум за соработка меѓу Државен студентски дом „Скопје“-Скопје, Општина Гази Баба и деканите од кампусот на универзитетот „Св. Кирил и Методиј“

Директорот на Државниот студентски дом „Скопје“ –Скопје,  Дарио Николовски,  заедно со општина Гази Баба и деканите од кампусот на универзитетот „Кирил и Методиј“ на ден 27.03.2018та година потпиша меморандум за соработка со кој ќе...

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Соопштение во врска со прекинот на вода во СД „Кузман Јосифовски-Питу“

Почитувани претставници на медиумите, Студентите од Државниот студентски дом „Скопје“, денеска беа непријатно изненадени кога,утрово, без никакво предупредување, беше прекинато снабдувањето на домот со вода од страна на Јавното претпријатие „Водовод и канализација“. Постапката...

glavna slika

На менито денес…

Дел од ручекот послужен денес во рестораните на Државен студентски дом „Скопје“-Скопје Ресторан “Кузман Јосифовски Питу” Ресторан “Стив Наумов” Ресторан “Гоце Делчев”

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Демант во врска со појадокот во студентските домови

Државниот студентски дом „Скопје“- Скопје донесе одлука за подобрување на системот на исхраната во студентските мензи со цел студентите да добијат поквалитетна, поразновидна и во количини побогата храна. Имено, согласно спроведените анализи, анкети, разговори...