Category: Сместување

studenski-dom-goce-renoviran-6-custom-640x426

Можност за повторно аплицирање за сместување во студентски дом

Се известуваат сите студенти кои не се примени на првиот конкурс во студентските домови имаат можност да аплицираат за сместување во студентски дом до 29.09.2017 година. Аплицирањето се врши на http://konkursi.mon.gov.mk/?lang=mk За повеќе инфомации видете...

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Примени студенти во ДСД „Скопје “-Скопје од прва година на студии за учебната 2017/18 година

Резултати од конкурсот за прием на студенти во ДСД „Скопје“- Скопје  за студиската 2017/2018 година за студентите од прва година. Резултати на примени бруцоши во ДСД СКопје

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Потребни документи за вселување во студентски дом за учебната 2017/18 година

Студентот којшто е примен на конкурсот за прием на студенти во студентските домови  за вселување во соодветниот дом најпрво треба да изврши уплата за комплет документи за вселување во висина од 250,00 денари. Уплата...

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во Државен студентски дом „Скопје“ за студиската 2017/2018 година

I.1. Во студиската 2017/2018 година во Државен студентски дом „Скопје“- Скопје ќе се примаат редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Македонија...

studentski-dom-goce-delcev

Студентите започнаа да се вселуваат во реновираниот блок А од СД „Гоце Делчев“

Од вчера студентите започнаа да се префрлуваат во реновираниот блок А со цел да се овозможат услови за отпочнување на градежните активности во нереновираните блокови.                    ...

a3-2-640x341

Целосно реконструирани блоковите А и Б во СД „Гоце Делчев“

Во студентскиот дом „Гоце Делчев“ целосно се завршени градежните активности за реконструкција на блокот А, како втора фаза од процесот за целос­на обнова на домот. Досега целосно се реновирани блоковите А и Б, а...

lift-studentski-640x451

Конкурс за прием на студенти во Државен студентски дом „Скопје“ за студиската 2016/2017 година – ВТОР РОК

Министерството за образование и наука им соопштува на сите студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи дека по сместувањето на студентите согласно Конкурсот во првиот...

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Листа на кандидати (бруцоши) кои се примени во Државeн студентски дом„Скопје“ за академската 2016/2017 година

Листа на студенти примени во ДСД „Гоце Делчев”, за академската 2016/2017 година Листа на студенти примени во „Стив Наумов-нови бараки”, за академската 2016/2017 година Листа на студенти примени во ДСД „Кузман Јосифовски Питу”, за...

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Потребни документи за сместување во студентски дом

Потребни документи за сместување во студентски дом: Комплет документи (се подигнуваат во домот во кој студентот е примен) и уплата за електронска картичка се уплаќаат на *жиро сметка:  1600110898 788 13 *приходна шифра 723114 програма...