Category: Соопштенија

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Саниран проблемот со топла вода и парно греење во СД “Кузман Јосифовски – Питу”

Ве известуваме дека дефектот со пумпата на мазут и дизните во студентскиот дом „Кузман Јосифовски – Питу” поради што се јави прекин во доставата на топлата вода и парното греење е саниран. На место на...

44789902_470264630132045_5765518051806019584_n

Соопштение

Почитувани, Ја информираме јавноста во врска со настанатиот дефект на внатрешната инсталација во Студентскиот дом „Стив Наумов“ заради кој во една зграда од вкупно четири нема топла вода и во две згради нема парно...

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Соопштение во врска со прекинот на вода во СД „Кузман Јосифовски-Питу“

Почитувани претставници на медиумите, Студентите од Државниот студентски дом „Скопје“, денеска беа непријатно изненадени кога,утрово, без никакво предупредување, беше прекинато снабдувањето на домот со вода од страна на Јавното претпријатие „Водовод и канализација“. Постапката...

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Демант во врска со појадокот во студентските домови

Државниот студентски дом „Скопје“- Скопје донесе одлука за подобрување на системот на исхраната во студентските мензи со цел студентите да добијат поквалитетна, поразновидна и во количини побогата храна. Имено, согласно спроведените анализи, анкети, разговори...

studenski-dom-goce-renoviran-6-custom-640x426

Можност за повторно аплицирање за сместување во студентски дом

Се известуваат сите студенти кои не се примени на првиот конкурс во студентските домови имаат можност да аплицираат за сместување во студентски дом до 29.09.2017 година. Аплицирањето се врши на http://konkursi.mon.gov.mk/?lang=mk За повеќе инфомации видете...

koga-denot-nemase-ime-1

Карти за предпремиерата на филмот „КОГА ДЕНОТ НЕМАШЕ ИМЕ“

Премиерата на македонскиот игран филм „Кога денот немаше име“ по  сценарио и  режија на Теона Стругар Митевска продуциран од продуцентската куќа „Сестри и брат Митевски“ ќе се одржи на 07.10.2017  година во кино Милениум. Се...

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Примени студенти во ДСД „Скопје “-Скопје од прва година на студии за учебната 2017/18 година

Резултати од конкурсот за прием на студенти во ДСД „Скопје“- Скопје  за студиската 2017/2018 година за студентите од прва година. Резултати на примени бруцоши во ДСД СКопје

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Потребни документи за вселување во студентски дом за учебната 2017/18 година

Студентот којшто е примен на конкурсот за прием на студенти во студентските домови  за вселување во соодветниот дом најпрво треба да изврши уплата за комплет документи за вселување во висина од 250,00 денари. Уплата...

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во Државен студентски дом „Скопје“ за студиската 2017/2018 година

I.1. Во студиската 2017/2018 година во Државен студентски дом „Скопје“- Скопје ќе се примаат редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Македонија...