Државен студентски дом "Скопје" - Скопје

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Демант во врска со појадокот во студентските домови

Државниот студентски дом „Скопје“- Скопје донесе одлука за подобрување на системот на исхраната во студентските мензи со цел студентите да добијат поквалитетна, поразновидна и во количини побогата храна. Имено, согласно спроведените анализи, анкети, разговори...

studenski-dom-goce-renoviran-6-custom-640x426

Можност за повторно аплицирање за сместување во студентски дом

Се известуваат сите студенти кои не се примени на првиот конкурс во студентските домови имаат можност да аплицираат за сместување во студентски дом до 29.09.2017 година. Аплицирањето се врши на http://konkursi.mon.gov.mk/?lang=mk За повеќе инфомации видете...

koga-denot-nemase-ime-1

Карти за предпремиерата на филмот „КОГА ДЕНОТ НЕМАШЕ ИМЕ“

Премиерата на македонскиот игран филм „Кога денот немаше име“ по  сценарио и  режија на Теона Стругар Митевска продуциран од продуцентската куќа „Сестри и брат Митевски“ ќе се одржи на 07.10.2017  година во кино Милениум. Се...

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Примени студенти во ДСД „Скопје “-Скопје од прва година на студии за учебната 2017/18 година

Резултати од конкурсот за прием на студенти во ДСД „Скопје“- Скопје  за студиската 2017/2018 година за студентите од прва година. Резултати на примени бруцоши во ДСД СКопје

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Потребни документи за вселување во студентски дом за учебната 2017/18 година

Студентот којшто е примен на конкурсот за прием на студенти во студентските домови  за вселување во соодветниот дом најпрво треба да изврши уплата за комплет документи за вселување во висина од 250,00 денари. Уплата...

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во Државен студентски дом „Скопје“ за студиската 2017/2018 година

I.1. Во студиската 2017/2018 година во Државен студентски дом „Скопје“- Скопје ќе се примаат редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Македонија...

domijada

Завршија квалификациите за 25-тата Домијада

Завршија квалификациите за 25-тата Домијада. Оваа година студентите сместени во Државниот студентски дом „Скопје“, ќе настапат на Домијадата во следните категории: Фудбал мажи СД „Стив Наумов“ Пинг понг мажи СД „Стив Наумов“ и Шах...

studentski-dom-goce-delcev

Студентите започнаа да се вселуваат во реновираниот блок А од СД „Гоце Делчев“

Од вчера студентите започнаа да се префрлуваат во реновираниот блок А со цел да се овозможат услови за отпочнување на градежните активности во нереновираните блокови.                    ...

a3-2-640x341

Целосно реконструирани блоковите А и Б во СД „Гоце Делчев“

Во студентскиот дом „Гоце Делчев“ целосно се завршени градежните активности за реконструкција на блокот А, како втора фаза од процесот за целос­на обнова на домот. Досега целосно се реновирани блоковите А и Б, а...