Државен студентски дом "Скопје" - Скопје

studenski-dom-goce-renoviran-6-custom-640x426

Машини за перење и сушење за студентските домови

Педесет професионални машини за перење и исто толку машини за сушење со капацитет до 10 килограми, ќе се набават за потребите на студентите сместени во студентските домови во земјата. Машините ќе работат на систем...

lift-studentski-640x451

Конкурс за прием на студенти во Државен студентски дом „Скопје“ за студиската 2016/2017 година – ВТОР РОК

Министерството за образование и наука им соопштува на сите студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи дека по сместувањето на студентите согласно Конкурсот во првиот...

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Листа на кандидати (бруцоши) кои се примени во Државeн студентски дом„Скопје“ за академската 2016/2017 година

Листа на студенти примени во ДСД „Гоце Делчев”, за академската 2016/2017 година Листа на студенти примени во „Стив Наумов-нови бараки”, за академската 2016/2017 година Листа на студенти примени во ДСД „Кузман Јосифовски Питу”, за...

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Потребни документи за сместување во студентски дом

Потребни документи за сместување во студентски дом: Комплет документи (се подигнуваат во домот во кој студентот е примен) и уплата за електронска картичка се уплаќаат на *жиро сметка:  1600110898 788 13 *приходна шифра 723114 програма...

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Листа на кандидати кои се примени во Државен студентски дом „Скопје“

Листа на студенти примени во ДСД „Гоце Делчев”, за академската 2016/2017 година Листа на студенти примени во ДСД „Стив Наумов-трета зграда”, за академската 2016/2017 година Листа на студенти примени во ДСД „Стив Наумов-прва и...

lift-studentski-640x451

Заврши комплетната промена на лифтовите во СД Кузман Јосифовски Питу

Со инвестиција од 15 милиони денари на Министерството за образование и наука извршена е комплетна замена на постоечките лифтови во државните студентски домови. Се работи за вкупно осум нови лифтови во студентските домови “Кузман...

mon-logo

Во тек е доставувањето документи за престој во студентските домови

Од  15.08.2016 год. започна доставувањето на документите за сместување и престој во државните студентски домови. Сите студенти од втора и повисоките години на студирање на јавните и приватните високо образовни установи во Република Македонија,...

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во Државен студентски дом „Скопје“- Скопје за студиската 2016/2017

I.1. Во студиската 2016/2017 година во Државен студентски дом „Скопје“- Скопје ќе се примаат редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Македонија...

спиро ристовски

Се менуваат лифтовите во студентските домови

Во сите државни студентски домови во кои има инсталирано лифтови, старите лифтови се заменуваат со нови. Постапката е во тек и до почетокот на новата студиска година се очекува во студентските домови да има...

studentski-dom-640x316

Ќе се гради нов дом на местото на „Медицинар“

Министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми, заменик министерот Спиро Ристовски и претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски  беа во посета на студентскиот дом „Невена Георгиева- Дуња“ кој што, поради дотраеност на...