Државен студентски дом "Скопје" - Скопје

студентски дом гоце делчев библиотека читална1

Нова читална во студентскиот дом Гоце Делчев

Читалната во студентскиот дом „Гоце Делчев“ доби нов, модерен лик благодарение на компанијата „Еуролинк осигурување“ која финансиски го помогна модернизирањето на просторот во кој студентите учат.   Читалната е уредена со нов инвентар –...

Studenski-dom-goce-delcev-студентски-дом-гоце-делчев

Реновиран блокот Б од студентскиот дом Гоце Делчев

Нов изглед, подобрени услови, нов мебел, нови прозорци, нов лифт, парно… вака денес изгледа реновираниот блок Б од студентскиот дом „Гоце Делчев“ во Скопје. Министерството за образование и наука веќе го заврши проектот за...

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Соопштение во врска со неплатени станарини

Студентите кои имаат неплатени станарини од минатите учебни години спрема Домот, се известуваат и повикуваат да извршат уплата и да го подмират долгот до почетокот на новата учебна година, во спротивно ќе се поведе...

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Сместување во текот на летниот период

Се известуваат сите станари кои по иселувањето на 30.06.2015 година сакаат да останат во објектите на ДСД „Скопје“-Скопје, ќе треба да се префрлат во Кузман Јосифовски Питу кој ќе работи како рецепција од 01.07.2015...

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Слободни места во ДСД „Скопје“

Државниот студентски дом „Скопје“- Скопје објавува дека има слободни места во домовите: Стив Наумов згради 1,  2 и 3 и Гоце Делчев.   Сите заинтересирани можат да се обратат кај управниците на домовите со...

domijada

Пријавување за Домијада 2015

По повод Дваесет и третата Домијада, Државниот студентски дом „Скопје“-Скопје ги известува сите заинтересирани станари да го пријават своето учество во следните дисциплини: 1. МАЛ ФУДБАЛ МАШКИ 2. ПИНГ-ПОНГ МАШКИ 3. ПИНГ-ПОНГ ЖЕНСКИ 4....

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Известување за дом Кузман Јосифовски Питу

Ве известуваме дека на ден 10.01.2015 година во студентскиот дом Кузман Јосифовски Питу, во претпладевните часови ќе се изврши поправка и санација на електричната инсталација. Поради тоа ќе има прекин на електричната енергија којшто...

Drzaven Studentski Centar Skopje kolor.ai

Демант во врска со греењето во студентскиот дом Кузман Јосифовски Питу

Почитувани, Државниот студентски дом „Скопје“ ја демантира информацијата која е објавена во дел од интернет порталите, кои се повикуваат на facebook статус на т.н. студентски пленум, а во врска со греењето во студентскиот дом...

strumica-1398876402

Еднодневна екскурзија

Државниот студентски дом „Скопје“- Скопје организира еднодневна екскурзија за сите студенти и вработени во домовите. Екскурзијата ќе опфати посета на градот Велес, односно езеро Младост како и посета на Струмица, манастир „Св. 15 тиверополски...

читална-кјпиту

Обновена читалната во СД „Кузман Јосифовски-Питу“

Со цел да им се подобрат условите за учење на студентите, станари во Државниот студентски дом „Скопје“-Скопје, ја обновивме читалната во СД „Кузман Јосифовски-Питу“. Исто така, во склоп на читалната сега има и библиотека...